OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 9., péntek 11:19

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 9., péntek (OS) - KI kell a tehetséghez? ÉRTE-m TE-tted Díj 2018 "Az iskolánkba járó diákok többsége halmozottan hátrányos helyzetű diák; nap, mint nap mélyszegénységből érkezik. De nem mindegy hogyan?! Szeretnek iskolába járni a gyerekek. Itt mi nem csak tanulunk, hanem tanárunktól valami olyasmit kapunk, amiből mi is tudjuk, hogy a világban különlegesek és értékesek vagyunk!"

    A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány nehéz körülmények között élő gyermekek tehetséggondozását tehetségműhelyek, ösztöndíjprogram és tematikus nyári táborok szervezésével támogatja. Az elmúlt 10 év eredményei elérését a munkánkat kísérő szakemberek támogatása segítette. Az ÉRTE-m TE-tted Díjjal szeretnénk lehetőséget biztosítani a diákoknak mentor tanáraik, nevelőik, pszichológusaik felé megbecsülésük, elismerésük kifejezésére.
A meghirdetett négy kategóriában (Aki észrevett, Aki megértett, Aki meglátta bennem, Aki hitt bennem) több, mint 50 jelölés érkezett be hazai és határon túli településeken élő gyerekektől és fiataloktól.
A jelöltek elbírálását az Alapítvány Kuratóriuma és szakzsűri - Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója, Borbély Mihály, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas klarinét és szaxofon művész, valamint Horváth József, kutatóbiológus, Aranypánt-díjas Hétköznapi Roma Hős - végzi. Nekik jutott az a nehéz feladat, hogy a sok őszinte és szívhez szóló pályázat alapján kiválasszák azt az 5 díjazottat, akik az anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek.
További információ: messzehangzo.hu
     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.