2024. április 28. vasárnap

2018. március 9., péntek 15:01

Morvai Krisztina, az Európai Parlament független képviselőjének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 9., péntek (OS) - A Jobbik bagatellizálja a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit (hanganyaggal)

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában 2018. március 9-én Morvai Krisztinával elhangzott interjú itt hallgatható meg:

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő nyílt levelet írt egykori párttársának, Varga-Damm Andreának, amelyben azt kifogásolja, hogy bagatellizálják és eltagadják a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását és embertelenségét.

"Akik ott voltak 2006. október 23-án, tudják, a Jobbik épp a könnygázfelhőben erősödött meg. Azt gondoltam, hogy a legmarkánsabb politikai erő lesz, amelyik szembeszáll ezzel a hazaáruló politikai erővel, Gyurcsánnyal és bandájával, most már az MSZP-vel és a DK-val" – mondta Morvai Krisztina a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette: egyik párt sem kért soha bocsánatot az eseményekért, és 2002 és 2010 között minden hazafias jellegű tüntetést könnygázzal és brutalitással fojtottak el.

Az EP-képviselő elkeserítőnek nevezte, hogy Mirkóczki Ádám egy nappal korábbi nyilatkozatából az derül ki, hogy gyakorlatilag a jobbikos szavazókat az MSZP és a DK jelöltjeire való szavazásra biztatják, illetve megkezdik a tárgyalásokat az LMP-vel.

Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament független képviselője