OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 13., kedd 18:18

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - Szanyi Tibor: A 2020 utáni többéves pénzügyi keret az okos befektetések és a saját források növelése felé kell, hogy mozduljon

    Keddi plenáris ülésükön az európai parlamenti képviselők a 2020 utáni többéves pénzügyi keretről és az európai uniós saját források rendszerének reformjáról vitáztak.

A többéves pénzügyi keret határozza meg, hogy az EU összességében, illetve a különböző tevékenységi területekre külön-külön évente mekkora összeget használhat fel a 7 éves keret során. A keret célja, hogy megkönnyítse az EU éves költségvetésének az elfogadását, meghatározza a politikai prioritásokat, illetve hogy biztosítsa a költségvetési fegyelmet az EU-ban, valamint, hogy fokozza az Unió pénzügyeinek a kiszámíthatóságát.

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő elmondta, hogy "a következő többéves pénzügyi keretről illetve az EU saját forrásai rendszerének reformjáról szóló vita eredményének nem kisebb a tétje, mint hogy képes lesz-e Európa érdemben válaszolni az európai polgárok problémáira vagy az euro-szkeptikus, populista politikai erők által festett kép erősödik meg az EU-ról."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.