2024. május 8. szerda

2018. március 14., szerda 15:01

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) - A március 15-ei nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan került sor a Jedlik Ányos-díjak átadására Budapesten. A díjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – korábbi nevén Magyar Szabadalmi Hivatal – elnökének kezdeményezésére az ipari és kereskedelmi miniszter alapította 1996-ban, a magyar szabadalmi rendszer létrehozásának 100 éves évfordulóján. A Jedlik Ányos-díjjal a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységet valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásságot ismeri el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala minden évben. Az idei Díjazottak között területük kiváló szakemberei: fejlesztő-feltaláló, vegyészmérnök, orvos, agrármérnök és tudománytörténész találhatóak.

Az eseményen megjelent és köszöntőt mondott Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkára és Łuszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

Kiadó: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala