OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 20., kedd 19:18

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 20., kedd (OS) -

    Nem "vakrepülés", hanem konstruktív tárgyalássorozat zajlik a taxisokkal
Az országgyűlési választások előtti kampányidőszak vége felé némelyek elérkezettnek látják az időt, hogy pártpolitikai hovatartozásukat hosszú és zavaros szakcikkek megírásával, vagy éppen – ahogy azt az Európai Taxis Egyesület elnöke tette – demonstráció megtartásáról szóló Facebook bejegyzések közzétételével bizonyítsák.
A hvg.hu hírportálon ma Kis Miklós tollából Taxitarifa-emelés: A vakrepülés folytatódik, ami sem a sofőröknek, sem az utasoknak nem jó címmel megjelent írással kapcsolatban ismételten rögzíteni kívánom, hogy "a Fővárosnak nem kitűzött célja a tarifaemelés, de ha a taxisok egyértelmű többsége annak módjával és mértékével egyetért, és azt a BKIK-val közösen kezdeményezi, nem fogja meggátolni." Idézőjelek közé az általam korábban jegyzett közlemény szavai így tehetők, és semmiképpen sem azon a módon, ahogy az újságíró azt tette.
A fix tarifarendszer bevezetését 2013-ban a taxis szolgáltatást végző vállalkozások és a fuvarszervezők közösen kérték a Fővárostól. Mi ennek fejében a szolgáltatás minőségét érintő fejlesztéseket kértünk, az autókra vonatkozó szigorúbb minőségi feltételeket szabtunk meg, és egységes, letisztult arculati megjelenést írtunk elő a rendeletünkben.
     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.