OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 26., hétfő 14:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - A DK - Szolidaritás vizsgálná, jogszerűen kapott-e támogatást Kósa államtitkárának felesége

    A trafikmutyiról is elhíresült volt szekszárdi polgármester, a tavaly óta Kósa Lajos államtitkáraként dolgozó Horváth István feleségének kizárólagos tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft-nek tavaly gyanúsan nagy összeget, 425,2 millió forintnyi, főként uniós forrásból származó támogatást ítéltek oda. Ez több mint hússzorosa annak a támogatásnak, amihez a cég 2016-ban jutott.

A Demokratikus Koalíció emlékeztetni kíván arra, hogy a Gyurcsány- és Bajnai kormányok idején törvény tiltotta politikusok és hozzátartozóik tulajdonában álló cégek állami vagy uniós forrásból történő támogatását. A 2010-ben hatalomra került Fidesz az elsők között törölte el ezt a törvényt – mint sokadszor láthatjuk, nem ok és cél nélkül. A DK vizsgálatot kér az Európai Uniótól a támogatás jogszerűségét illetően, a kormányváltás után pedig sűrű fésűvel megy végig azokon a pályázatokon, ahol a Fideszhez köthető cégek nyertek el komolyabb összegű támogatást, hogy a csalók a törvény előtt feleljenek tetteikért.

Rónai Sándor
helyettes szóvivő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.