OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 26., hétfő 16:17

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - A Jobbik üdvözli a Handó Tünde kinevezési ügyében hozott elsőfokú döntést

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint egyértelműen a magyar jogszabályoknak megfelelő döntést hozott a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amikor elsőfokú döntésében kimondta, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke visszaélt a hatalmával. A Jobbik képviselői minden lehetséges fórumon, az országgyűlés plenáris és bizottsági ülésein, valamint a nyilvánosság előtt is részletesen bemutatták már többször, miért súlyosan aggályos, ahogy Handó Tünde a hatalmát gyakorolja. Ez az egyedi döntésekre ugyanúgy igaz, mint az általa megalkotott bírósági szabályzatokra. Konkrét válaszokat a részletes kérdéseinkre sem Handó Tündétől, sem a kormány képviselőitől nem kaptunk soha. Még akkor sem, amikor a Handó Tünde által megalkotott integritási szabályzat egyes pontjait – bírói indítványra – az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Közben más bírák az Emberi Jogok Európai Bíróságánál próbálnak fellépni Handó Tünde egyszemélyi döntései ellen.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.