OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 27., kedd 17:50

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Nincs "szappangate"!

    A folyékony szappan hiányáról szóló, HVG-ben megjelent cikk egyértelműen hangulatkeltésről szól. A Molnár Ferenc Általános Iskola folyamatosan megkapja a Belső-Pesti Tankerületi Központtól a tisztítószereket és a tisztálkodáshoz szükséges anyagokat. Azt, hogy egy telefonon elkészített videót játszanak be arról, hogy nem jön éppen a szappantartóból a folyékony kézmosó, manipulatív trükknek tartjuk. A Tankerületi Központ is készített felvételt az iskolai mosdóban, amelyen egyértelműen látszik, hogy van szappan a kézmosóban. Az intézményvezető és kollégái rendszeresen ellenőrzik a mosdókban kihelyezett szappanok meglétét, állapotát. A cikkben szereplő videóban látható kék szappantartókat még azelőtt szerelték fel az iskolai mosdókba, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ átvette volna az iskolák fenntartását. Ezek a tartók speciális habszappan adagolására alkalmasak csak. A helyi gyakorlat szerint azonban nem ezt, hanem a mosdókagylókra helyezett egyszerű folyékonyszappan-adagolót, továbbá hagyományos szappant használják a tanulók. A Belső-Pesti Tankerületi Központ az intézmény felől érkezett minden, tisztálkodással és higiéniával kapcsolatos igénynek eleget tett, beszerezte az iskola által kért mennyiségben az eszközöket, havi átlagban 350-400 ezer forintot fordít a fenntartó az iskolában szükséges tisztító és tisztálkodási szerekre.
    
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.