OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. március 27., kedd 22:43

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - A közelgő magyarországi választások okán az egyház hasznosnak tartja felidézni hosszú idők óta megfogalmazott álláspontját, mely a világ minden országára vonatkozik, ahol az egyház működik.

    Az egyház küldetése az, hogy Jézus Krisztus evangéliumát prédikálja, nem pedig az, hogy politikusokat válasszon meg. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza pártpolitikai kérdésekben semleges álláspontot foglal el.

Nem támogat, nem népszerűsít és nem is ellenez politikai pártokat, jelölteket vagy politikai programokat. Nem kívánja előírni tagjainak, hogy melyik jelöltre vagy pártra adják le szavazatukat. Nem törekszik arra, hogy irányítsa vagy utasítsa a kormányzati vezetőket.

Ugyanakkor arra buzdítja tagjait, hogy tájékozódjanak a közéleti kérdésekről, és szavazzanak a választásokon. Elvárja tagjaitól, hogy tájékozott és udvarias modorban vegyenek részt a politikai folyamatokban, tiszteletben tartva azt tényt, hogy az egyház számos különféle háttérrel és tapasztalattal rendelkező tagból áll, akiknek pártpolitikai kérdésekben eltérő véleménye lehet.

Pártpolitikai semlegessége mellett az egyház intézményként jogot formál arra, hogy véleményt nyilvánítson olyan ügyekben, amelyek meggyőződése szerint jelentős társadalmi vagy erkölcsi következményekkel járnak, vagy amelyek közvetlen kihatással vannak az egyházra.

Részletesebben: www.mormon-sajtoszoba.hu
     Kiadó: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.