OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 10., kedd 10:52

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. április 10., kedd (OS) - Felvirágozzuk az országot egészséggel A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban öthelyszínes szűrőkamionos egészségnapot szervezünk.

    Ma már nélkülözhetetlen, hogy minél többen felismerjék milyen fontos a betegségek - különösen a rákbetegség - megelőzésének ismerete, alkalmazása. A Könnyek helyett...tarts velünk és szűrőkamionunkkal! eseményt kiemelten értékelik minden helyszínen, ezért védnökséget vállaltak az egészségügyért felelős (al)polgármesterek, támogatják a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média. A Nemzeti Rákellenes Napon megkérdeztük a Miniszterelnökségen Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkárt, aki elmondta: "Meggyőződésem, hogy elsődleges feladatunk megelőzni a kór kialakulását. Ezen kívül fontos, hogy rendszeresen eljárjunk azokra a szűrővizsgálatokra, ahol a diagnózis időben felállítható és a gyógykezelés haladéktalanul elindítható. A rák kialakulásának kockázata csökkenthető egészséges életmóddal és táplálkozással, valamint a megfelelő mozgással, a test és a lélek kiegyensúlyozottságának megteremtésével."
Csepelen 132 szűréssel sikeresen lezajlott ápr. 7-én a program. Április 13-án Budapest IX. kerületben a Bakáts téren, április 14-én Aszódon a Baross téren, a 10. Rákellenes futás és kerékpározás keretében, Gyomaendrődön ápr. 21-én várjuk a lakosságot szájüregi és bőrrák szűrésekkel. Gyöngyösön ápr. 28-án véradással, fitnesz-bemutatóval kiegészült programmal zárjuk a rákellenes napok.
     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.