OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 12., csütörtök 17:46

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - Részvétel a Kohéziós Politikát tárgyaló Általános Ügyek Tanácsának ülésén

    A kohéziós miniszterek tanácskozásán Luxemburgban a Magyar Kormányt a Miniszterelnökség két államtitkára, Vitályos Eszter és Takács Szabolcs képviselte.

Vitályos Eszter felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kohéziós politikának továbbra is a Szerződésekben meghatározott célokat kell szolgálnia, azaz a különböző régiók fejlettségi szintje közötti egyenlőtlenségek és a legkedvezőtlenebb helyzetű régiók lemaradásának csökkentését. Ennek értelmében nem szabad mesterséges kapcsolatot létrehozni egymással össze nem függő ügyek között, mint például a kohéziós és migrációs politika vagy a kohéziós és adópolitika. Az államtitkár kiemelte, hogy a bevándorlók integrációja nem jelenhet meg a kohéziós politika szakpolitikai céljaként. Emellett rámutatott, hogy a kohéziós politika nem egyfajta nyugat-kelet irányú szolidaritás, hanem az egységes piac működőképességének zálogát jelentő uniós beruházási politika.

A mai találkozó azért is bírt kiemelt jelentőséggel, mert Magyarország újra nyomatékosíthatta álláspontját, azelőtt, hogy a Bizottság májusban bemutatja a következő hétéves költségvetési ciklusra vonatkozó pénzügyi és kohéziós politikai javaslatát.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.