OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 18. hétfő
Ismertető


2018. április 16., hétfő 12:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - Meggyilkolt magyar állampolgárok százezreire emlékezünk

    A gyűlöletet megalapozó zsidótörvények elfogadása után 1944. április 16-án kezdődött meg Magyarországon a zsidóság gettókba zárása. 74 évvel ezelőtt, ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet a magyarországi zsidóüldözés. Az akkori állam vezetői gerjesztették majd kiszolgálták a gyűlölet politikáját, így közreműködtek a magyar zsidóság szervezett összegyűjtésében, kifosztásában és deportálásában.

A mai napon emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. Az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett azonban emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit: senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül!

Ma, ezekben a sötét időkben emlékeznünk és ismét emlékeztetnünk kell arra, hogy hova vezet a gyűlöletpolitika, honfitársaink megbélyegzése, kirekesztése és listázása.

Az MSZP és a Párbeszéd mély szomorúsággal, gyásszal, a sötétség erőinek növekvő árnyéka mellett rója le kegyeletét valamennyi meggyilkolt honfitársunk emléke és a túlélők fájdalma előtt.  

MSZP-Párbeszéd

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.