OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 18., szerda 12:53

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. április 18., szerda (OS) - Műemléki Világnap Szentendrén

    A Széchenyi 2020 keretében a Világörökségi helyszínek fejlesztése program 2016 és 2018 között összesen 11,5 milliárd forintos keretösszegből biztosít forrást a világörökségi és világörökségi várományosi helyszínek turisztikai fejlesztésére. Folytatható a programok sora a Modern Városok Programmal, amelyben a műemlékvédelmi tevékenység egy összefüggő városfejlesztési stratégia részeként jelenik meg. Eger ennek kiváló példája, ahol a vár és környezetének fejlesztése mellett a Minorita templom, az érseki palota-együttes újabb épületrészei, legújabb programelemként pedig a székesegyház liturgikus terének megújulása válhat a városfejlesztés elemévé.

Az épített környezet fenntartható fejlesztése, ezen belül is a műemlékek helyreállításának célja használható, funkciót ellátni képes épületek létrehozása. Felismerve az utóbbi években világszerte felerősödő igényt a múlt hagyományainak újraértékelésére az állam irányítóinak felelőssége az integrált műemlékvédelem érdekében az ehhez szükséges források megtalálása, és legjobb hasznosítása. Az épített örökség gondos megőrzése és fenntartható fejlesztése kitüntetett stratégiai téma, hiszen megőrzött műemlékeink a nemzeti önazonosság hordozói.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.