OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. április 20., péntek 18:19

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 20., péntek (OS) - Bősz Anett üzenete Orbán Viktornak: a családanyák a jövő hetüket sem látják

    Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában jelentette ki, hogy 20-30 éves megállapodást akar kötni a magyar nőkkel, mert a demográfia rajtuk áll vagy bukik. A kijelentéssel több probléma is van. A gyerekvállalás nem a nőkkel történő megegyezésen múlik – jelentsen ez a kifejezés bármit -, hanem azon, hogy van-e biztonság az országban. Van-e jogbiztonság, van-e munkavállalói biztonság? Van-e valódi perspektíva? Van-e hosszú távú jövője a gyerekeinknek? Van- e megfelelő iskolarendszer? Van-e szabad választás? Van-e megfelelő egészségügyi háttér? Van-e megfelelő védelem a családon belüli erőszakkal szemben?

Nem húsz-harminc éves megállapodást kell kötni, hanem a jelenlegi problémákat kellene minél előbb megoldani. Lehet, hogy Orbán Viktor húsz-harminc évre tervez az ország élén, a családanyák azonban egyelőre a következő hetüket sem tudják biztonsággal megtervezni a Fidesz "macsó" politikája miatt.

Orbán Viktor pénteki nyilatkozatából is világosan látszik, hogy másodrendű állampolgárként tekint a magyar nőkre. Ha a miniszterelnök hajlandó lesz végre egyenlő félként, és nem a férfiakat kiszolgáló konyhaszolgaként, szülőrobotként tekinteni ránk, akkor szívesen kötünk majd 20-30 éves megállapodást vele.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.