OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. április 25., szerda 07:19

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2018. április 25., szerda (OS) - Vallási irataikat követelték a szcientológusok

    A NAV Bűnügyi igazgatóságának Huszti utcai székháza előtt demonstráltak a szcientológusok 2018. április 24-én délután, követelve az alapjogok biztosítását a közösségük számára.

A NAV még októberben foglalt le nagy mennyiségű vallási iratot a Váci úti központjukból, amelyeknek szerintük semmi köze sincs az adóhatóság vizsgálatához, ezzel szemben a vallásgyakorlásuk alapfeltétele.

Ezen iratokat a NAV nem hajlandó visszaszolgáltatni, sok egyéni kérelem ellenére sem és valódi magyarázat nélkül.

Ezek a vallási iratok nélkülözhetetlenek a Szcientológia vallás gyakorlásához, és az érintettek álláspontja szerint ezen iratok indokolatlan lefoglalása a vallásszabadság csorbítása.

A szcientológusok képviselője, Vojtilla Tímea a demonstráción kijelentette: "Rendkívül igazságtalan és méltánytalan a vallási közösségünk minden tagjával szemben az, hogy a legszemélyesebb, legintimebb vallásos iratainkat lefoglalták, és a mai napig NEM szolgáltatták azok nagy részét vissza."

A szcientológusok immár 18. alkalommal rendeztek demonstrációt fél év alatt, sokszor több ezer fővel, és ki fognak tartani, amíg elérik a vallásuk szabad gyakorlását és a méltányos bánásmódot.
    
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.