2024. április 27. szombat

2018. április 26., csütörtök 12:08

A Magyar Államkincstár közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - A Kincstár eleget tesz a számvevőszéki vizsgálatban foglaltaknak  A Magyar Államkincstár ahogy eddig, úgy ezt követően is felelősen őrködik a közpénzek felhasználása felett. Ehhez a korábbinál még hatékonyabb belső szabályozási környezetet, valamint magas színvonalú információbiztonsági követelményeket alakít ki, illetve továbbfejleszti a pénzügyi ellenőrzés hazai módszertanát.

Az Állami Számvevőszék rendszeres ellenőrzési tevékenysége keretében áttekintette a Kincstár gazdálkodását, az intézmény belső szabályrendszerét, a központosított illetményszámfejtő rendszer(KIRA), illetve az önkormányzati adó és gazdálkodási rendszer (ASP) működését. A jelentés megállapította, hogy a Kincstár szabályszerű pénzügyi gazdálkodást folytatott, azonban néhány területen további lépések megtételét javasolja, amihez már el is készült az ezt célzó intézkedési terv.

Kiadó: Magyar Államkincstár