OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 26., csütörtök 12:08

A Magyar Államkincstár közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - A Kincstár eleget tesz a számvevőszéki vizsgálatban foglaltaknak  A Magyar Államkincstár ahogy eddig, úgy ezt követően is felelősen őrködik a közpénzek felhasználása felett. Ehhez a korábbinál még hatékonyabb belső szabályozási környezetet, valamint magas színvonalú információbiztonsági követelményeket alakít ki, illetve továbbfejleszti a pénzügyi ellenőrzés hazai módszertanát.

    Az Állami Számvevőszék rendszeres ellenőrzési tevékenysége keretében áttekintette a Kincstár gazdálkodását, az intézmény belső szabályrendszerét, a központosított illetményszámfejtő rendszer(KIRA), illetve az önkormányzati adó és gazdálkodási rendszer (ASP) működését. A jelentés megállapította, hogy a Kincstár szabályszerű pénzügyi gazdálkodást folytatott, azonban néhány területen további lépések megtételét javasolja, amihez már el is készült az ezt célzó intézkedési terv.
    
     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.