OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 26., csütörtök 14:04

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - Negyvenedik jubileumi évét ünnepeli idén a közigazgatási felsőoktatás

    1978-ban indult el a felsőfokú közigazgatási szakemberek képzése az Államigazgatási Főiskolán. Többek között erre emlékeztek április 26-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amely ma a közigazgatási felsőoktatás központja, ahol napjainkban a közigazgatási képzések a teljes közszolgálati karriert végig kísérik.
Az Államigazgatási Főiskola 1978-ban nyitotta meg kapuit, majd a kétezres évektől már tíz egyetemen folyt közigazgatási szakokon képzés. Ez idő alatt a közigazgatási felsőoktatás professzionális és elismert szakmává emelte a tisztviselői hivatást.
A jubileumi év Ludovika Egyetemi Campuson megrendezett nyitókonferenciáján elhangzott, hogy a generalista közigazgatási szakemberek felsőfokú képzése több európai ország számára is mintát jelentett, és negyven év alatt tisztviselők generációit adta a közszolgálatnak. Ez a jubileum közösségi ünnep. Ünnep azon egyetemek, oktatók, kutatók és felsőoktatási dolgozók számára, akik hozzátehettek valamit a felsőfokú közigazgatási szakemberképzés fejlesztéséhez. Hasonlóan fontos ez az évforduló a magyar közigazgatás és a tisztviselői kar számára is, amely egyre erősebb képzési alapokra építhette saját képességeit és személyi kapacitását. A konferencián jubileumi emlékplakettek átadására is sor került.


     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.