2024. április 27. szombat

2018. május 3., csütörtök 16:04

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. május 3., csütörtök (OS) - 54 fiatal versenyző mutatta be kiemelkedő tudományos, ill. műszaki projektjét az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága előtt. A zsűri kiválasztotta a legjobbakat, amelyek a június elejei kiállításon megtekinthetők lesznek és egyúttal az odaítélt díjak átadására is sor kerül

A 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny újabb mérföldkőhöz érkezett. A 106 pályázat közül az első fordulóból 69 jutott tovább. A második fordulóba végül 57 pályázatot küldtek be a fiatalok, akik munkájuk során többek közt olyan izgalmas kérdésekre kerestek választ, mint
•    tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?
•    mik a Lycium barbarum fiziológiás hatásai?
•    az apparatus cardiovascularis felépítését, működéseit és betegségeit be lehet-e mutatni egy vízvezetékrendszer-modell segítségével?
•    a virtuális valóságot be lehet-e vezetni az amatőr csillagászatba?

A látogatók érdekes találmányokkal is megismerkedhetnek majd a kiállításon. Többek között megtekinthető lesz
•    egy tartásjavító táska,
•    egy változtatható dioptriájú lencse,
•    egy saját készítésű hangszóró,
•    és egy Traffic Protector is.

A tizenéves tehetségek, 18 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, ill. a startup befektetőket.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu

Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség