OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. május 17., csütörtök 13:59

A Magyar Rektori Konferencia közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 17., csütörtök (OS) - A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Magyarország V4 elnöksége keretében egy közös, a visegrádi négyek országainak intézményeit összefogó nemzetközi rektori konferenciát szervezett Budapesten 2018. május 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Az esemény lehetőséget adott a négy ország közötti kulturális és oktatási kapcsolatok elmélyítésére, a cseh, lengyel, szlovák és magyar intézmények között meglévő együttműködések megerősítésére, valamint új együttműködési lehetőségek feltárására.

    A Budapesti Gazdasági Egyetemen szervezett konferencián közel százhúsz egyetemi vezető, résztvevő képviselte a V4 országokat.
A rendezvényt Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár nyitotta meg, köszöntő beszédet mondott Prof. Bódis József, az MRK elnöke és Prof. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora. A konferencia az úgynevezett Elosztott kiválóság (Distributed excellence) koncepciójának bemutatásával folytatódott: prezentációk és panelbeszélgetések során a régió felsőoktatási szakértői nemzeti és nemzetközi példákon keresztül ismertették a kutatás, fejlesztés és innováció legfrissebb eredményeit, valamint a V4 országok további fejlesztési lehetőségeit.

     Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.