OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 22., kedd 08:00

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. május 22., kedd (OS) - KEP Párbeszéd Fórum az Akadémián az elmúlt 100 évet vizsgálta

    A migráció aktuális problémái témájában Dr. Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója, a Corvinus Egyetem docense kifejtette, hogy Európában kritizálják azokat, akik szembehelyezkednek az EU politikájával. A V4 ezt sikerrel megtöri: az emberi-jogi vonulat mellett érvényesül a biztonságpolitika szempontja. Az európai integráció néhány új kihívását elemezte Prof. Schöpflin György az Európai Parlament tekintélyes magyar képviselője. Alapkérdés a demokrácia. Az integrálás, mint folyamat, eleve jó. Az EP szerint Európában háború elképzelhetetlen. Közép-Európa felzárkózása még nem történt meg. Az előadásokat követően kérdéseket tett fel a hallgatóság. Érdeklődtek, pl.  hogy minek tudható be a nagy különbség Ausztria és Magyarország között; az EU tudja-e, hogy mennyibe kerülnek a migránsok, a kisebbségekkel kapcsolatban lesz-e döntés. Többek véleménye: a V4 erősítése hathatós lenne a migrációval szemben.  A jelenlévő előadók a lehetőség szerint minden kérdésre választ adtak a jó légkörű tanácskozáson.  Erre utal, hogy ellenvetés nélkül került elfogadásra és már május 18-án kiadásra a rendezvényről a KEP záró közleménye, amelyet a Fórum Szervező Bizottsága készített Dr. Czeglédi József KEP elnök vezetésével. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.