OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. május 22., kedd 08:00

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 22., kedd (OS) - KEP Párbeszéd Fórum az Akadémián az elmúlt 100 évet vizsgálta

    A Brexit kihatásáról, elsősorban Ausztria viszonylatában Radda István, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala elnöke úgy vélekedett, hogy ez óriási probléma a britek és a maradék EU számára is. Az EU keleti bővítése tárgyában Dr. Fazakas Szabolcs az Eu-i Bizottság tanácsnoka, volt miniszter, c. egyetemi tanár kiemelte: Európa egy világ-sikertörténet, egy békeprojekt. Magyarország békében nőhetett majdnem 70 éve, amióta az összefogás Schumann-i gondolata megszületett. Téveszme a bővítés leállítása. Helyes, ha a nyugat – balkáni önállósult országok is taggá válnak. A megújuló monetáris politikáról, az új szemléletről a globális világban Magyarországról címmel Prof.  Báger Gusztáv, az MNB Monetáris Tanácsának tagja stabil nemzeti valutánkról, a megfelelő pénzügyi helyzetről, a kihívások jó kezeléséről beszélt.  A tudománypolitika néhány aktuális kérdéséről tartott nagyon érdekes előadást Prof. Kroó Norbert akadémikus, az EMMT elnöke. A tudománypolitika és Európa jövője, kooperáció és innováció, a tudomány növekvő szerepe, a gazdasággal egyre szorosabb kapcsolata, a kreativitás - ezek a 21. század gyorsan változó világának jellemzői. A vállalkozások fő hajtóerői: globális verseny, kooperáció és hálózatosodás, a kiválóság támogatása. Európa legnagyobb kincse az együttműködés.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.