OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 23., szerda 15:47

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. május 23., szerda (OS) - Meg kell szüntetni a letelepedési kötvényprogramot

    A Párbeszéd szerint az Államadósság Kezelő Központtól kapott adatokból bebizonyosodott, hogy óriási anyagi károkat okozott a magyar lakosoknak a letelepedési kötvényprogram, ezért a párt újra kezdeményezni fogja a Rogán által megálmodott konstrukció megszüntetését, valamint a nyerészkedő off-shore cégek megadóztatását.
A G7 gazdasági portál megkapta az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott kötvények adatait, amelyből kiderült, hogy a magyar állam 17,5 milliárd forintot veszített a letelepedési kötvényeken, vagyis minden magyar embert 18 ezer forintos kár ért. A kötvényeket árusító off-shore cégek, ugyanakkor 156 milliárdot nyertek az üzleteken.
A Párbeszéd szerint törvénymódosítással kell eltörölni a letelepedési kötvény bizniszt, hiszen a program csak szünetel, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény ugyanis a mai napig nem módosult, emellett indokolt az alapos kivizsgálás is, valamint különadóval kell sújtani értékesítést végző offshore cégeket.
Barabás Richárd, a Párbeszéd szakpolitikusa
Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság  MSZP-s tagja

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.