OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. május 24., csütörtök 16:52

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Kamu gyakornoki programmal nyúlja le a pénzt a fideszes politikus

    Fajszi Lajos korábbi szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő és családja korábban 5 trafik üzemeltetési jogát nyerte el. Családi takarítócégei ezúttal gyakornoki programmal sápolják az európai uniós fejlesztési pénzeket.

A kormány hivatalos pályázati oldalán található adatok alapján az derült ki, hogy a fideszes politikus családjának takarítócége az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást kapott gyakornokok képzésére. A számokból az derült ki, hogy egyetlen takarítónak a képzése 3 millió forintba került, ami nyilvánvalóan nonszensz. Ahogy az is a teljes kontroll hiányát mutatja, hogy a leirat szerint pénzügyes, adminisztrátor gyakornokoknak milliós Apple iMac laptopokat vásároltak.

Az, hogy az összesen 100 milliót érő TÁMOP projektek hány és milyen "gyakornok" alkalmazását jelentették,  nem tudható, mert a nyilvános adatbázis csupán képi dokumentációt tartalmaz, melyben legtöbbször a Fajszi család valamely trafikjában emberek mosolyognak. A Fajszi család négy hasonló profilú vállalkozást tart fent, ami lehetőséget biztosít számukra, hogy négyszer vegyenek fel támogatást.

Hadházy Ákos szerint pont az ilyen ügyek miatt van szükség az EU-s ügyészségre, mert a Polt Péter vezette ügyészségre nem számíthatnak a magyar emberek. A közpénzek ilyetén lenyúlása mélyen felháborító, hiszen ez a pénz nagyon fontos célokra, valódi szakképzésre is fordítható lett volna.

Hadházy Ákos

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.