2024. április 27. szombat

2018. május 24., csütörtök 16:52

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Kamu gyakornoki programmal nyúlja le a pénzt a fideszes politikus

Fajszi Lajos korábbi szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő és családja korábban 5 trafik üzemeltetési jogát nyerte el. Családi takarítócégei ezúttal gyakornoki programmal sápolják az európai uniós fejlesztési pénzeket.

A kormány hivatalos pályázati oldalán található adatok alapján az derült ki, hogy a fideszes politikus családjának takarítócége az elmúlt négy évben összesen 135 millió forintos támogatást kapott gyakornokok képzésére. A számokból az derült ki, hogy egyetlen takarítónak a képzése 3 millió forintba került, ami nyilvánvalóan nonszensz. Ahogy az is a teljes kontroll hiányát mutatja, hogy a leirat szerint pénzügyes, adminisztrátor gyakornokoknak milliós Apple iMac laptopokat vásároltak.

Az, hogy az összesen 100 milliót érő TÁMOP projektek hány és milyen "gyakornok" alkalmazását jelentették,  nem tudható, mert a nyilvános adatbázis csupán képi dokumentációt tartalmaz, melyben legtöbbször a Fajszi család valamely trafikjában emberek mosolyognak. A Fajszi család négy hasonló profilú vállalkozást tart fent, ami lehetőséget biztosít számukra, hogy négyszer vegyenek fel támogatást.

Hadházy Ákos szerint pont az ilyen ügyek miatt van szükség az EU-s ügyészségre, mert a Polt Péter vezette ügyészségre nem számíthatnak a magyar emberek. A közpénzek ilyetén lenyúlása mélyen felháborító, hiszen ez a pénz nagyon fontos célokra, valódi szakképzésre is fordítható lett volna.

Hadházy Ákos

Kiadó: LMP parlamenti frakciója