OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 7., csütörtök 19:52

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A tervezett lépések az európai szállítmányozási piac átstrukturálódásához vezetnek, amelynek eredményeképpen a szállítmányozás tőkejövedelmei nagyobb arányban keletkeznek majd a nyugati tagállamokban, a munkaerőhiánnyal küzdő szállítmányozási piacon pedig még több kelet-európai munkavállaló lesz kénytelen a családjától elszakítva nyugaton dolgozni, vagyis a kezdeményezés szociális célja is a visszájára fordul." – tette hozzá az államtitkár.

    A tanácsülésen elhangzott, hogy Svédország rendezi meg az autonóm és összekapcsolt járművekről szóló harmadik magas szintű találkozót 2018. június 18-19-én, Göteborgban. Magyarország támogatja a tagállamok, a Bizottság és az európai gépkocsigyártók közös erőfeszítéseit, így egyebek mellett létrehozza Közép-Európa legkorszerűbb autóipari tesztpályáját Zalaegerszegen. A tavaly május óta zajló beruházás már az oválpálya építésénél tart.

A visegrádi országok delegációinak megbeszélésén a szlovák fél bemutatta a 2018 júliusában kezdődő V4 elnökségi évének programját. Az autonóm és összekapcsolt járművek területén már idén októberben szakértői ülés várható, ahogy folytatódik a Budapest, Pozsony, Prága és Varsó közötti nagysebességű vasútvonal előkészítését célzó magyar kezdeményezés további egyeztetése is.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.