OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 12., kedd 11:53

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!

    A Red Bull Air Race programsorozat budapesti fordulója minden évben nagy indulatokat kavar a fővárosban. Hosszú, több hétig tartó lezárások kísérik a repülőnapot, ami minden évben megbénítja a II. kerület belső területeinek forgalmát, dugókat, környezeti károkat, hatalmas zajterhelést okoz a városnak.

Tudomásul véve a látványosság idegenforgalmi értékét, figyelembe véve azt, hogy nagyon sok fővárosi polgár is kilátogat a rendezvényre, elfogadjuk, hogy egy ekkora városban képesnek kell lennünk együtt élni nagyon sokféle eltérő igénnyel.

Ugyanakkor a Red Bull-lal kötött megállapodás nem kompenzálja az okozott fennakadásokat, kellemetlenségeket és károkat. A fővárost vezető Fidesz ugyanis nem gazdálkodik jól a közösség vagyonával: nevetségesen alacsony ellenszolgáltatásért adja át a területhasználati jogokat a Red Bull világcégnek, miközben lenne lehetőség érdemi, az okozott terheléssel arányos díjfizettetésre is.

Ahogy a budapestiek együtt élnek a rendezvénnyel, úgy a világcéggel is méltányos alkut kellene kötnie a fővárosi polgárok nevében eljáró önkormányzatnak. Valamiért az önkormányzati vezetők azonban nem ezt teszik, helyette fillérekért árusítják ki a budapestiek nyugalmát.

Ezért kezdeményezzük, hogy ha már a város aktuális vezetése felelőtlenül gazdálkodik a közös vagyonnal, a Red Bull járuljon hozzá saját elhatározásából a budapesti közterület fejlődéséhez.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.