OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. június 12., kedd 18:05

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL A FŐVÁROSI KÉPVISELŐKNEK

    Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Alulírott dr. Búzás Antal Győző és Egri Gábor, mint az Egyesület a Római Partért civil szervezet elnöke és alelnöke az alábbi levéllel fordulunk Önökhöz.

Valami bolond Nérók a 70 ha Római-parton élőket, dolgozókat és sportolókat évtizedek óta (64 éve) árvizekkel fertőzésveszélyekkel sanyargathatják, nem biztosítva számukra az árvízvédelmet!

Úgy látszik, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak és a III. Kerületi Önkormányzatnak sehogy nem tetszik a védmű parton történő megépítése. Nem tudni mi okból, de a 70 hektáron élők, dolgozók és sportolók fizikai és egzisztenciális megsemmisítését tűzte ki valaki célul, továbbá veszélyezteti a Csillaghegyi öblözetben élő 55.000. ember élet- és vagyonbiztonságát. Háttér támogatásnak a "civil" favédőket, és ellenzéki pártokat használják fel.  

2015-ben a Fidesz Kormány alatt az Országgyűlés törvénybe foglalta, hogy a védművet a parton kell megépíteni. A beruházást kiemelt beruházássá minősítette. Varga Mihály Miniszter úr 10 milliárd forintot különített el a költségvetésből a Római-parton építendő védműre. Az UNIO 10 milliárd forintnak megfelelő eurót biztosit az elsőrendű védmű parton történő megépítéséhez. Az összeget 2019.-ig kell felhasználni.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.