OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. június 13., szerda 10:46

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Az Orbán kormány hagyjon fel az ostoba összeesküvés-elméleteken alapuló, nőgyűlölő elméletek terjesztésével, és ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

    Az Európai Unió ma egy éve írta alá a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményt. Az egyéves évforduló alkalmán az európai parlamenti képviselők a jelenlegi helyzetről vitáztak.

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő számos alkalommal állt ki az Isztambuli Egyezmény által biztosított garanciák fontossága mellett és többször szólította fel az Orbán kormányt annak ratifikálására. A Fidesz politikusai azonban évek óta felháborító cinizmussal nyilatkoznak a témáról, így sajnálatos módon kevés az esély arra, hogy jelen parlamenti ciklus során Magyarország csatlakozna az egyezményt ratifikáló és alkalmazó uniós tagállamok közé.

"A nők elleni és a családon belüli erőszak mindig is komoly probléma volt, de a hanyatló jogállamiság és a nők társadalomban betöltött szerepéről szóló felettébb káros orbáni propaganda súlyosan rontottak a helyzeten. Ahogyan arra az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága által elfogadott dokumentum is helyesen rámutat, a női jogok semmibevétele, amellett, hogy a férfiakat is hátrányosan érintik, a közös európai alapértékek kulcsfontosságú részét is képezik, amelyektől Magyarország egyre inkább távolodik" – hangsúlyozta Szanyi Tibor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.