OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. június 14., csütörtök 09:06

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. június 14., csütörtök (OS) - Ceruzáért osztálykirándulást kaptak gyerekek

    Negyvenötezer színes ceruzát, filctollat, vízfestéket, zsírkrétát gyűjtöttek össze jótékonysági céllal gyerekek, az egész országból. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktor programja gyűjtő akciót szervezett, melyre iskolák osztályai, óvodai csoportok szedték össze rajzeszközeiket. A jótékonysági összefogásban legtöbbet beküldő csapatok az alapítványtól értékes díjakat kaptak, összesen négyszázhúszezer forint összértékben, melyet osztálykirándulásra vagy egyéb más, közösségi értéket növelő tevékenységekre fordíthatnak. A sok-sok új és használt rajzeszköz az alapítvány jóvoltából kórházi Mesedoktorok munkáját támogatja, illetve rászoruló családok gyermekei számára jelent segítséget.

A 300 ezer forintos jutalmat a Tiszavasvári Általános Iskola, 4/a. osztálya kapta meg, a Téti Kisfaludy Károly Óvoda - Bölcsőde, és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, 6/8. osztálya 60 - 60 ezer forintos jutalmat kaptak.

Mesedoktorok a gyermekekért
A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta segíti az intézmények működését, családok életét. A www.mesedoktor.hu oldalon a Mesedoktorok várják segítők, önkéntesek, támogatást igénylő intézmények és magánszemélyek jelentkezését.

Felhasználható fotó:
www.matrixalapitvany.hu/_kep/mesedoktor-ceruza.jpg

Sajtókontakt:
+36-20-378-16-56

     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.