OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 15., péntek 14:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. június 15., péntek (OS) - Reagálás a Jobbikkal megjelent újabb hazugságra

    Szőcs Norbert a Jobbik volt regionális igazgatója mai közleményében több hazugságot és tárgyi tévedést is leírt volt pártjával kapcsolatban.

Először is. Ő már nem regionális igazgató, hiszen kilépett a Jobbikból.

Hamis az állítás, hogy négyezernél is kevesebb tagunk van. Ezzel szemben az igazság, hogy a ma déli adatok alapján a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak 13 525 aktív tagja, és 705 települési alapszervezete van jelenleg is.

Szintén komoly tévedés a mostani és a két évvel ezelőtti kongresszusi részvétel alapján bármilyen komoly következtetést levonni. Hiszen a 2016-os tisztújító kongresszusra a jelölés jogával 434 szervezet élt, a 2018-ason pedig 401. A két évvel ezelőtti kongresszusra 699 küldöttet delegáltak a jobbikos szervezetek és közülük 597-en jelentek meg a rendezvényen, míg az ideire 625 küldöttet delegáltak és közülük 556-an vettek részt is rajta aznap.

A gyöngyösi szervezettel kapcsolatos állítás sem megalapozott, mert a hivatalosan nyilvántartott taglétszámuk a kongresszus kiírásakor 22 fő volt, amiről hivatalos tájékoztatást is kapott a szervezet.

Munkaértekezleten soha nem hangzott el olyan hamis állítás a pártigazgató részéről, hogy a Jobbik országos hivatala is csak 4000-nél kevesebb taggal számolna.  

Mindig szomorú azt látni, hogy sokan még nem tanulták meg azt az elmúlt évtizedekből, hogy az érdemi munka és politizálás sokkal többet ér a romboló tevékenységnél.

Szabó Gábor pártigazgató

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.