OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 15., péntek 14:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. június 15., péntek (OS) - DK: Orbán a felcsúti kisvasúttal üzent az országnak - A lopást hosszabbították meg a választáson

    Magyarországot épp most büntette meg az Európai Bizottság a rengeteg ellopott EU-s pénz miatt. Orbánék ezzel mit sem törődve most meghosszabítják a felcsúti kisvasutat, amely a megépítése óta csak a veszteséget termeli, hiszen alig utazik rajta valaki. Szimbolikus lépés ez, hiszen a kisvasutat uniós pénzből építettek, márpedig a Bizottság bírságát megelőző vizsgálat a kisvasútra is kiterjedt. Emlékezetes, hogy a vizsgálatot lefolytató delegáció személyesen is megtekintette a felcsúti kisvasutat a korrupciógyanús közbeszerzések között.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán a felcsúti kisvasút meghosszabbításával üzent az országnak: a lopást hosszabbították meg a választáson. A DK szerint felháborító, hogy 2018 Magyarországán büntetlenül, büntetőjogi és politikai következmények nélkül meg lehet ezt tenni. A DK éppen ezért kezdeményezte azt az EU-nál, hogy vonják magukhoz a fejlesztési pénzek elosztásának jogát, hogy ne Orbán emberei osszák szét a pénzt saját maguknak, hanem az Európai Unió ossza el a magyarok között.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.