OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. június 21., csütörtök 16:47

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) - Teljessé vált az NMHH-s médiaműhelyek hazai egyetemi hálózata

        A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság legújabb médiaműhelyét, amely a kreatív és médiaiparban hasznosítható gyakorlati tudás elsajátításában segíti a diákokat a legmodernebb szoftverekkel és számítógépekkel. A mai átadóval záruló programban összesen 11 kreatív médiaműhely működik az ország 11 egyetemén.
     Megnyitóbeszédében Karas Monika elmondta, 2012-ben - az első médialabor átadásakor -a hatóság még csak készült a televíziók digitális átállására, mára pedig az 5G technológia elterjedéséhez igyekszik felszabadítani sávokat. Ez mutatja, hogy az infokommunikációs szektor dinamikus változása miatt nagy jelentősége van annak, hogy a médiában és a hírközlésben dolgozó szakemberek mindig naprakész tudással rendelkezzenek és folyamatosan képezzék magukat. Egy-egy médialabor nem csupán gépterem, hanem lehetőség, egy olyan szakmai sziget, amelyen azok a döntések születnek meg a jövő médiaszakembereinek fejében, amelyek az iparág következő éveinek fejlődési irányait határozzák majd meg - mondta az elnök.
     "A mai esemény az egyetem két stratégiai céljával is egybeesik: évtizedes hagyományú vállalkozásbarát egyetemként, a vállalatokat rendszerszinten integráljuk a mindennapjainkba. Ez garancia a hallgatóknak arra, hogy piacképes tudást szerezzenek" - emelte ki beszédében Heidrich Balázs, a BGE rektora. A másik, az élményalapú oktatás, tanulás, amelyet infrastrukturális és tudásteremtő módszerekkel hív életre, amelyhez az NMHH-val való együttműködés remekül illeszkedik.


     Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.