OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. július 5., csütörtök 13:05

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 5., csütörtök (OS) - Szoborparkba Nagy Imrével!

    Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a miniszterelnök környezetében mégis egyetértésre lelt javaslatom. A Népszava ugyanis már arról írt, hogy Szakály Sándor, a kormányközeli VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója szerint "ha az a szándék, hogy a Kossuth tér és közvetlen környéke nagyjából az 1944 előtti állapotoknak megfelelően alakíttassék ki, és érkezik ilyen javaslat, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a Vértanúk terén állítsák fel újra az eredeti emlékművet, Nagy Imre szobrának pedig keressenek másik helyet." Hozzátette azt is, hogy "eddig informálisan sem kaptam semmiféle megkeresést".

A Jobbik keresztény, nemzeti pártként támogatja az elképzelést, mint ahogyan a Vértanúk teréről mindössze néhány méterre, a Szabadság téren álló szovjet felszabadítási emlékmű szoborparkba vitelét és helyén az ereklyés országzászló visszaállítását is régóta követeljük! Jelen ügy, illetve Nagy Imre szobrának el(ő)mozdítása érdekében szeretném megkönnyíteni Szakály Sándor dolgát, ezért a mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében hivatalos megkereséssel fordultam a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottsághoz, amelyben kezdeményeztem a Nemzet Vértanúk Emlékművének újbóli felállítást, a Nagy Imrét ábrázoló alkotásnak pedig méltó helyére, a kommunista szoborparkba szállítását.

Szávay István frakcióvezető-helyettes
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.