OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. július 11., szerda 15:10

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. július 11., szerda (OS) - A Cégtörvény július 1-jén hatályba lépett módosításai

    A bíróságok munkaterhének csökkentése és az ügyviteli folyamatok egyszerűsítése érdekében a Cégtörvény módosítása többek között meghatározta az eltiltás alatt álló személyek automatikus törlésének rendjét; kialakította a más bíróságoktól, hatóságoktól, ügyészségtől érkező végzések automatikus bejegyzésének módját; bővítette a vezető tisztségviselők képviseleti módjainak, illetve a céggel illetve annak tagjával szemben alkalmazott büntetőjogi intézkedések nyilvántartási lehetőségeit. A cégnyilvántartás és cégeljárás konzisztenciájának és közhitelességének javítása érdekében 2018. július 1-jétől automatikusan kerülnek átvezetésre a cég adataiban bekövetkező olyan változások, amelyet a cég vonatkozásában a cégjegyzék más cég fennálló cégjegyzék adatai között tart nyilván.

Az idei változások alapvetően a bíróságok munkafolyamataiban eredményeznek érzékelhetőbb változást, amelynek alapjait az újonnan bevezetésre került és fentebb is részletezett ellenőrzési mechanizmusok jelentik. Ennek technikai részletei a cégeljárás során kötelezően alkalmazandó elektronikus nyomtatványokban is már megjelentek. A zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata 2018. augusztus 31-éig még befogadja a régi nyomtatványokat is.
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.