OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. július 12., csütörtök 12:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 12., csütörtök (OS) - DK: A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót?

    A Terror Háza nevű történelemhamisító Fidesz-cég "kutatási igazgatója" - a nevét nem írjuk le, mert érdektelen -, azt nyilatkozta tegnap, hogy változtatni kell azon, hogy ma is Esterházy Péter vagy Jancsó Miklós a magyar kultúra meghatározó alakjai. Új, a Fidesznek tetsző szereplőkre van szükség.

A fideszes kultúrpolitika egyre vészesebben hasonlít az ötvenes években vallott filozófiára. A jelek szerint jönnek az új Zsdánovok és Révaik, akik majd megmondják, kik képviselik a "haladó hagyományt."

Van egy rossz hírünk a Terror Háza "kutatási igazgatójának": ez nem fog menni. A Szegénylegények és a Harmonia Caelestis akkor is örökbecsű marad, ha nekik nem tetszik. Esterházyra és Jancsóra pedig akkor is emlékezni fog a magyar és a világ, amikor az Orbán-rezsim, és annak megfelelni akaró közkatonái már a múlt homályába vesztek. De értjük: oda fogunk figyelni, hogy az éleződő kultúrharcban megvédjük mindazokat, akik valódi értéket hoztak és hoznak létre.

Gréczy Zsolt, országgyűlési képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.