OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. július 19., csütörtök 12:30

A Down Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. július 19., csütörtök (OS) - Down-szindrómás fiatalok vendéglátóipari gyakorlata a milanói Meliá Hotelben. Az Európai Unió által finanszírozott Valueable program célja, hogy előmozdítsa az értelmi fogyatékos munkavállalók elhelyezkedését a nyílt munkaerő piacon. A Down Alapítvány az első magyarországi szervezetként csatlakozott a programhoz, melynek keretében 2018. júliusában 2 magyar down-szindrómás fiatalnak nyílt lehetősége arra, hogy a milanói Meliá Hotelben szerezzen vendéglátóipari gyakorlatot.

    Alexandra és Ágnes, a Down Alapítvány által támogatott fiatal hölgyek lelkesen indultak neki a háromhetes olaszországi útnak, mert egy elegáns szállodában való munka igazi újdonság volt számukra.
Alexandra Budapesten egy kávézóban felszolgálóként dolgozik, így lehetősége nyílt arra, hogy a Meliá VIP részlegének felszolgáló tevékenységeibe kapcsolódhasson be. Számára ez volt az egyik legnagyobb élmény.
Ágnes a Down Alapítványnál konyhai előkészítő munkát végez, ahol megtanulhatta a konyhai munka és a higiéne alapjait. Ezt a gyakorlatot most a Meliá konyháján kamatoztathatta. A reggeliző terem látványkonyháján szorgoskodhatott nap, mint nap, így neki is volt lehetősége találkozni a vendégekkel. Az ő kedvence a gofrisütés volt, amit mindig frissen, a vendégek kérésére készíthetett el.
A hotelben valós feladatokat kaptak, aktívan részt vettek a munkákban és a személyzet bízott a teljesítményükben, komolyan vette őket.

     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.