OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. július 19., csütörtök 17:11

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2018. július 19., csütörtök (OS) - Helyi partnerek és párbeszéd segíti a társadalmi felzárkózást

    A társadalmi felzárkózás területén a siker kulcsa az egyeztetés, a párbeszéd, és a tapasztalatok megosztása - hangsúlyozta Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Roma Platform mai rendezvényén. A helyettes államtitkár hozzátette, a meghívott vendégeknek lehetőséget adtak a párbeszédre, a lehetséges együttműködések elindítására és a meglévők erősítésére. Magyarország a tagállamok közül elsőként készítette el, és 2011. december elején benyújtotta a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiát, amely a nemzeti roma integrációs stratégiák uniós keretrendszerére vonatkozó bizottsági közlemény szem előtt tartásával készült. Kialakultak és működnek a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia végrehajtásának elősegítése érdekében létrehozott ágazatközi és társadalmi egyeztető fórumok. A Roma Platform kezdeményezés a felzárkózáspolitika megyei szintekre történő kiterjesztését szolgálja, amelyet az Európai Bizottság 2015-ben, majd 2017-ben a tagállami Roma Kontaktpontok számára kihirdetett pályázata támogat. A fő cél, hogy a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a különböző szintű területi szereplők, elsősorban maguk az érintett romák, valamint a megyék, járások, települések képviselői is legyenek bevonva a teendőkről való párbeszédbe, valamint az eredmények és a tapasztalatok értékelésébe.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.