OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. augusztus 12., vasárnap 08:58

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 12., vasárnap (OS) - A szankciópolitika elítélésére szólítják fel a kormányt

    A Magyar Békekör vasárnap közleményben szólította fel a kormányt, hogy ítélje el a kereskedelmi háborúval fenyegető amerikai szankciópolitikát, és kötelezze el magát a békés együttműködés mellett. A Békekör szerint a nép érdekét szolgáló kormány nem háríthatja át a szankciók terheit a népre. A Békekör bírálja, hogy a kormány némán tűri a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) normáinak sorozatos megsértését, hogy az USA különféle ürügyekkel, és vádakkal büntetővámokat vet ki, s szankciókat foganatosít Oroszországgal, Kínával, Iránnal, Észak-Koreával, Törökországgal, Venezuelával és az Európai Unióval szemben. "Ez a politika ellentétes a nemzetközi joggal, világuralmi hajlamra utal, veszélyezteti a népek biztonságos megélhetését, ellenlépésekre kényszeríti az érintett feleket, káoszba torkollhat" – írják. A Békekör szeretné, ha a kormány ugyanolyan vehemensen követelné az EU részvételét Szíria újjáépítésében, mint amilyennel a menekültek befogadásának megakadályozását követeli tőle. A békés együttműködés szorosan összefügg a népvándorlás okainak kiküszöbölésével – szögezik le. A július 16-i helsinki amerikai-orosz elnöki találkozón elvi megállapodás született a szír menekültek hazatérésének elősegítéséről. Felszólítják a kormányt, erélyesen követelje Washingtontól a helsinki megállapodás tettekre váltását, egyúttal hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy visszatartja a magyar vállalatokat a bekapcsolódástól Szíria újjáépítésébe!
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.