OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2018. augusztus 15., szerda 18:16

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: MAGYAROK AZ ÉLVONALBAN

    
Augusztus 11-én, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a fonyódi múzeumban Szilvásy Margit festőművész – a civil szervezet tagja – kiállítása, melyet a város Kulturális Központjának igazgatója, Molnár Rita asszony nyitott meg. A tárlaton a művész nemcsak balatoni tárgyú képeit mutatja be, nagy hangsúlyt kapott a legismertebb magyar festők (Aba-Novák V., Márffy Ö. Egri J. Csontváry-Kosztka T. stb.), valamint világhírű művészek ismert alkotásainak másolatai is láthatók, mint pl. Monet, Van Gogh, Renoir, Chagall, stb.                                    
Ilyen, másolatokból összeállított anyag Magyarországon még nem került bemutatásra.
A kiállításnak kultúrpolitikai jelentősége van, ugyanis bebizonyosodott: nagy igény mutatkozik az értékes, magas kultúra iránt, melyet a világszerte ismert magyar festők munkái fémjeleznek. A határainkat nemcsak az illegális bevándorlók előtt kell lezárni, nem szabad beengedni az országba az értéktelen, főleg a nyugati világból – Amerikából – beáramló bóvli kultúra termékeit.
Fonyód városa jó példával jár elől, Magyarország pedig az élen jár: képzőművészeink, zenészeink, íróink, színház és filmművészeink erősítik hazánk ismertségét, hírnevét.

HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET – PANNONPULI.HU

     Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.