OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. augusztus 17., péntek 15:49

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 17., péntek (OS) -

    A TEV ezért a továbbiakban a pótmagánvádlóként fellépő újságíró képviseletében segédkezett. A bírósági eljárásban arra mutatott rá, hogy a kuruc.info olvasói hasonló cselekményeket a hírportál felhívására korábban már számos esetben megtettek, az elkövető pedig tisztában volt azzal, hogy a hívásaival egy olyan láncolatba fog illeszkedni, amely több napra teljességgel ellehetetleníti a sértett életét, így az ismeretlenül maradt többi elkövetőnek a társtettese.

A Fővárosi Törvényszék azonban júniusban a vádlottat felmentette és megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény. A bíróság álláspontja szerint az elkövető nem ismerte a többi telefonálót, így csak gondolhatta, hogy nem ő az egyetlen, továbbá Dezső András nem vette fel mind az ezer hívást, így arra sincs bizonyíték, hogy az ismereten telefonálók zaklatni akarták. Ezzel az igazságszolgáltatás legalizálta a szélsőséges híroldal zaklató gyakorlatát.

A hírportállal kapcsolatban a TEV korábban már elérte, hogy az illegális, szélsőjobboldali, rasszista, antiszemita és kirekesztő hírportál Facebook-oldalát töröljék, valamint a kuruc.info domaint az Egyesült Államokban bejegyző személyt kiutasítsák az USA-ból.
A szélsőjobboldali portál szerkesztői és ideológiájukban osztozó olvasói által elkövetett megfélemlítő cselekményekkel szemben a magyar igazságszolgáltatás megítélésünk szerint érzéketlen, így az őket megillető jogvédelem érvényre juttatása érdekében Alapítványunk vizsgálja a törvénymódosítás lehetőségét
     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.