OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. augusztus 20., hétfő 12:28

A Füstirtók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 20., hétfő (OS) - A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK BŰNNEK NEVEZTE NAGY IMRE TETTEIT, MIKÖZBEN A KORMÁNY NAGY IMRÉT SZTÁROLJA

    A köztársasági elnök Radnóti Miklós, Salkaházi Sára és Szerb Antal meggyilkolása mellett a dunabogdányi svábok kitelepítését, az ÁVO tevékenységét is név szerint is a múlt bűnének nevezte. Eközben a kormány hősként ünnepli a - többek között - dunabogdányi svábok kitelepítését is rendeletben elrendelő véres kezű belügyminisztert, az AVO jogelődjének megteremtőjét és jogutódját miniszterelnökként működtető kommunista hóhért Nagy Imrét. Követeljük, hogy a kormány tartsa be az önkormányzati törvény 13-14. paragrafusait és a XX. századi önkényuralom működtetésében élenjáró Nagy Imréről ne lehessen utcát teret, közintézményt elnevezni, mert ezt e törvény tiltja. Követeljük, hogy Nagy Imre szovjet állampolgárságú belügyminiszterről és begyűjtési miniszerről - aki mi miniszterségei alatt nem volt magyar állampolgár - ne legyenek kihelyezve köztéri szobrok. MAGYARORSZÁGNAK VÉGRE SZEMBE KÉNE NÉZNIE A VALÓS MÚLTJÁVAL ÉS LESZÁMOLNI A VELEJÉIG HAZUG NAGY IMRE KULTUSSZAL. Felszólítjuk a kormányt, hogy ne támogassa tovább a kommunista Nagy Imre Alapítványt és a Vértanúk teréről végre eltávolítandó szobrát ne állítsa fel új helyen. Nagy Imre kezéhez ezrek vére tapad, méltatlan sztárolásával százezreket aláz meg a kormány.

     Kiadó: Füstirtók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.