OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. augusztus 21., kedd 16:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 21., kedd (OS) - Az Imrédy-korszakot idézi az Orbán-kormány

    A Magyar Liberális Párt szerint aggodalomra ad okot, hogy az Orbán-kormány az antiszemita Imrédy-kabinet hagyományát idézve, keresztes zászlókat tűzött a parlamentre. A keresztes zászlók helyett itt lenne az ideje, hogy végre az uniós lobogók kerüljenek vissza a helyükre.


A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy a mindenkori magyar kormány feladata az, hogy vallástól és hittől függetlenül, minden magyar embert képviseljen, ne csak a keresztényeket. Az államalapítás pedig az egész magyar nemzet ünnepe, amelyet nem sajátíthat ki egyetlen felekezet és politikai oldal sem. A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy utoljára abban az évben tűztek ki a parlamentre keresztes zászlókat, amikor az első zsidótörvényt elfogadták és a másodikat éppen előkészítették. Imrédy Béla a keresztény értékekre és a nemzeti érzelmekre hivatkozva járult hozzá magyar állampolgárok jogfosztásához és a II. világháború népirtásához. Pechére, saját vesztét is a túlcsorduló gyűlölet okozta: miután kiderült, hogy a saját maga által támasztott törvényi feltételeknek a saját családja sem felelne meg, kénytelen volt lemondani a miniszterelnökségről.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.