OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. augusztus 23., csütörtök 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - 9 életet követelt a mérgező élelmiszer, de a magyar hatóságok nem nyomoznak

    Több éven át volt forgalomban Európában az a Magyarországról származó fagyasztott zöldség, amely fertőzött volt listeria baktériummal. Ennek eredményeként 47-en betegedtek meg, akik közül kilencen nem élték túl a fertőzést. Kilenc ember halála után azonban a magyar hatóságok nem indítanak hivatalból nyomozást.

Annak érdekében, hogy minél előbb kiderüljön, hogy ki volt a felelős ezért a tragédiáért, feljelentést teszünk az ügyben. Nem lehet egy egyszerű bírsággal eltussolni a dolgot, tisztázni kell, hogy hogyan kerülhetett fertőzött élelmiszer forgalomba.

Ki hibázott? A gyártó felelőtlensége okozta a tragédiát? Nem működik rendesen az ellenőrzés Magyarországon? A kormány mulasztása miatt nincsenek megfelelő előírások a hasonló esetek elkerülése érdekében?

Válaszokat és érdemi lépéseket várunk annak érdekében, hogy mérgező élelmiszerek még egyszer ne kerülhessenek forgalomba.  

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, frakcióvezető-helyettes
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.