OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. augusztus 23., csütörtök 14:23

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - Már önkormányzati szinten is tehetünk a devizahiteles kilakoltatásokkal kapcsolatban!

    A Párbeszéd szerint nem az események után kell a kilakoltatásokra gondolnunk, amikor ez már a múlt, hanem sokkal hamarabb, mivel a végrehajtás és a kilakoltatás között hosszú idő telik el.

A Párbeszéd tavaly nyáron elsőként kezdeményezte a végrehajtások felfüggesztését a hitelkárosultak ügyeiben. A párt adat kikéréseiből kiderült, hogy több százezer végrehajtás van folyamatban és ennek végén több ezer családra várhat kilakoltatás. A Végrehajtói Kar, törvényi kötelezettsége, hogy az illetékes önkormányzatnak jelentse, a végrehajtás alá vont családokat. A végrehajtás és a kilakoltatás között hosszú idő telik el. Ezeknek az információknak a birtokában az önkormányzati képviselőknek lehetősége nyílhat fellépni a hitelkárosult család érdekében.

A nemrégiben meghozott horvát devizás ítélettel kapcsolatban, hitelkárosultak kérdésére Darák Péter a Kúria elnöke azt válaszolta, hogy az ügy hasonlósága ellenére, a magyar nemzeti jog sajátosságai alapot adhatnak eltérő végkövetkeztetésre. Tehát, míg a szerződések tőlünk pár száz kilométerre semmisek, itt Magyarországon még érvényesek.

A Párbeszéd szerint legkisebb önkormányzati segítség is többet ér, mint az utólagos sajnálkozás. A Fidesz-KDNP-től pedig elvárjuk, hogy ne hagyja az út szélén a deviza-károsultakat, mint egy kakis pelenkát.

Hegyesi Beáta
elnökségi tag, szakpolitikus
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.