OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. augusztus 24., péntek 12:03

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 24., péntek (OS) - A zsidó-keresztény-roma megbékélésért szervezett magyar-izraeli ifjúsági programot nyitott meg Azbej Tristan

    Augusztus 19. és 23. között rendeztek szemináriumot Budapesten magyar és izraeli fiatalok részvételével, hogy a zsidó-keresztény-roma párbeszéd és megbékélés előmozdításának lehetőségeiről egyeztessenek. A magyar és izraeli ifjúsági szervezetek által megvalósított programok része volt egy emléktúra a lengyelországi Auschwitz-Birkenau Múzeumban, közös részvétel Budapesten az augusztus 20-i ünnepségeken és egy műhelykonferencia.
A rendezvény budapesti megnyitóján Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára üdvözölte a résztvevőket, és beszámolt a magyar intézkedésekről, amelyeket a kormány a vallási intolerancia gyakori formáival szemben, a keresztényüldözés és az antiszemitizmus ellen hozott. Amint arra rámutatott, napjainkban a zsidók és keresztények hasonló fenyegetésekkel néznek szembe. Ilyenek a szélsőséges iszlamizmus általi üldöztetés és véres támadások, a zsidó-keresztény értékek pedig a szélsőséges liberalizmus célkeresztjébe kerültek.
Történeti visszatekintést adva elmondta, hogy Magyarország történelme jelentős részében Európa többi országa előtt járt a vallásszabadság biztosításában, aminek következménye és egyik legszebb bizonyítéka a magyar zsidóság hazafias elkötelezettsége volt például az 1848-49-es szabadságharc vagy akár az első világháború idején.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.