2024. április 26. péntek

2018. szeptember 14., péntek 16:29

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Új natúrpark alakult Magyarországon.

A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk tizenkettedik natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta. Az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerint egyre népszerűbbek a natúrparkok Magyarországon.
Tizenhárom Tolna és Baranya megyei település együttműködésével ismét új natúrpark alakul hazánkban. A névhasználatához való miniszteri hozzájárulást igazoló oklevelet Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Somogy megyei Lengyelen megtartott ünnepségen adta át pénteken a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület (KNPE) alelnökének, Fóris Dórának.
     Kiadó: Agrárminisztérium