OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. szeptember 14., péntek 16:29

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Új natúrpark alakult Magyarországon.

    A rendezvényen a helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy folyamatosan bővül a natúrparkok száma hazánkban. Balczó Bertalan kiemelte: a natúrparkok működési feltételeit négy pillér határozza meg. Ezek: a táji, természeti és kulturális örökség megőrzése; a környezeti nevelés; a fenntartható térségfejlesztés; valamint a fenntartható ökoturizmus. A helyettes államtitkár kiemelte az Agrármisztériumban már zajlik az előkészítő munka, ami a natúrparkok szabályozását miniszteri rendeleti szintre emelné. Hozzátette: a hazai natúrparkok tervszerű fejlesztése érdekében 2013 óta működik együtt a tárca Környezetügyért felelős Államtitkársága, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Natúrpark Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. Balczó Bertalan szerint a natúrparkok hozzájárulnak a természeti értékek és a helyi termékek minél szélesebb körben történő megismertetéséhez.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.