OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. szeptember 16., vasárnap 09:21

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) - Még egy hónapig lehet bejelenteni a téli rezsicsökkentési igényeket az önkormányzatoknál a fával és szénnel fűtőknek

    Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a kiépített gáz vagy távhő hálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők legkésőbb 2018. október 15-ig jelenthetik be írásban igényüket a helyi önkormányzatnál a téli rezsicsökkentés 12 ezer forint értékű tüzelőanyagára.
A kormány júliusi döntésének értelmében a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is meg fogják kapni a téli rezsicsökkentést. A cél az, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve, ezért mással – pl. fával, szénnel – fűtenek. A becslések szerint kb. 800 ezer ilyen háztartás van az országban.
Az érintettek október 15-ig jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál, ezt követően további igénybejelentésre nincs mód. Az igénybejelentés lehetőségéről, annak határidejéről az érintett önkormányzatok a településen élőket a helyben szokásos eljárás szerint tájékoztatják. Az igénybejelentő nyilatkozatban rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely utólag nem módosítható. A háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag (fa, szén) biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak majd, és a jogosultak a téli fűtési szezonban vehetik majd át a tüzelőanyagot.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.