OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. szeptember 18., kedd 15:06

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 18., kedd (OS) - Tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést 2018. szeptember 18-án az Európa Tanács Kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága. Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot, azért hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát.

    Magyarország kormánya határozottan visszautasítja az Európa Tanács bizottsági jelentésében megfogalmazott állításokat. Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra. Azért támadják a magyar határvédelmet, mert el akarják azt venni hazánktól.

A magyar rendőrség az uniós és a magyar törvényeket teljes mértékben betartva, eredményesen védi az EU schengeni határát. Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőröket az illegális migránsok, és az őket törvénytelenségekre biztató civil szervezetek valótlan állításaira hivatkozva vádolják.

A bevándorláspárti erők kezdettől a határvédelem és a tranzitzónák megszüntetését várják el Magyarországtól, mert nem megállítani és ellenőrizni, hanem megszervezni akarják a migrációt. Magyarország kitart uniós kötelezettségei és Európa védelme mellett. Magyarország a schengeni rendelet szabályai és elvárásai szerint továbbra is megvédi az EU külső határát az illegális migrációtól és nem adja át a határvédelmet.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.