OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 25., kedd 17:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (OS) - A Liberálisok a vizitdíj bevezetését kezdeményezik egy rendezett, átlátható egészségügyért

    Éppen tíz év telt el a Fidesz által kezdeményezett, óriási károkat okozó vizitdíj-ellenes népszavazás óta. Tíz éve az Orbán-kormány történelmi bűnt követett el, amikor politikai haszonszerzés céljából a vizitdíj ellen tüzelte fel a magyar társadalmat, a felelőtlen akció sikerén felbuzdulva pedig elindult a populizmus végeláthatatlan lejtőjén. Tíz éve olyasmi történt, ami mára elképzelhetetlenné vált: a magyar állampolgárok olyan kérdésekről szavazhattak, amelyek szembementek a kormány akaratával. Tíz éve lehetetlenítették el az elmúlt majd három évtized egyetlen valódi egészségügyi reformját, az ágazat pedig azóta sem tudott az érdemi fejlődés útjára lépni. Az egészségügyi intézmények évről évre egyre nagyobb forrás-és munkaerőhiánnyal küzdenek, a szolgáltatás színvonala pedig már nem csak a nemzetközi innovációk és trendek világától került távol, de alapjaiban kérdőjelezi meg még a Fidesz alaptörvényében foglalt jogokat is.

A vizitdíj fájó hiányát jól mutatja, hogy egyes önkormányzatok és intézmények végső elkeseredésükben erkölcsileg és jogilag is aggályos megoldásokkal kénytelenek próbálkozni, lásd: az edelényi "kényelmi díj" esete.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.