OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 26., szerda 13:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 26., szerda (OS) - DK: A kormány a mélyszegénységbe taszítja a rászoruló családokat

    A kormány tervei szerint jövőre megvonja a szociális segélyt. Az eddigi 22 800 forint foglalkoztatást helyettesítő támogatás helyett a 8 órás közmunkás bér 54 217 forintját vagy a szakképzett közmunkások nettó 77 968 forintját veszik figyelembe, így alig lesz család, ahol jogosultak lesznek a segélyre.

A Demokratikus Koalíció szerint a lúzerkormány aljasul bánik a szegényekkel. A Fidesz módszere itt is a kozmetikázás. Míg az állami propaganda szerint ők munkalehetőséget és tervezhető jövőt kínálnak, a szomorú valóság az, hogy a közmunka csak tüneti kezelés, sem megélni nem lehet belőle, sem jövőképet építeni rá. Az Orbán-kormány tagjait nem érdeklik az éhező családok, akik nem látszanak a luxusrepülők és jachtok fedélzetéről.

Niedermüller Péter
alelnök, EP képviselő
Demokratikus Koalíció

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.